| Hovedside | Bli medlem | Arrangementer | Samarbeidspartnere | Kontakt oss | Om klubben |

Tune Into Gjøvik Jazzklubb

Sist oppdatert: 22:59 02.01.2019

Silje Neergård - Hovdetoppen 2011


 Tom Lund og Viggo Sandvik - Hovdetoppen 2010

Hovdetoppen - ca 600 besøkende på Jazz Kafé.

Det har vært spilt jazz i ulike sammenhenger på Gjøvik siden 1930-tallet og det har eksistert jazzklubb også tidligere. Tune Into Gjøvik Jazzklubb ble stiftet i 1997 og har gitt jazzinteresserte i Gjøvikdistriktet konserter på høyt nivå og gjennomført mange hundre arrangementer. Vi har hatt besøk av toneangivende jazzmusikere fra inn- og utland, og har hatt konserter der profesjonelle utøvere har samarbeidet med lokale utøvere. 

Det er derfor klart at Tune Into er en del av et unikt musikkmiljø i Gjøvik som er blitt lagt merke til langt utover både kommune- og fylkesgrenser. Musikere som kan velge, vil gjerne komme til Gjøvik å spille. Årets høydepunkt for Tune Into har vært konserter på Hovdetoppen på byens tak (slutten av August) og i 2009 og 2010 kunne vi skilte med over 600 personer på jazzkafé en sensommerdag i de gamle ruinene. 

Som jazzklubb er Tune Into organisatorisk tilknyttet Norsk Jazzforum. Det gir oss et musikalsk utgangspunkt og en kjerne i vårt arbeid, men begrenser oss ikke til kun å arrangere jazzkonserter. Vi har blant annet hatt arrangementer med kor, pop/rock, ny musikk, tango, klassisk musikk, folkemusikk, viser/lyrikk og world-music i tillegg til jazzmusikk, et arbeid som Tune Into har utviklet faglig og lokal kompetanse på gjennom snart 20 års arrangørerfaring i Gjøvik. Tune Into har også et samarbeid med Gjøvik Spelemannslag og Resonans.

Fra 2012 har vi avtale med Gjøvik Kultursenter og er fast leietager i kulturhuset på torsdager. Black Box'en vil fortsatt være vår hovedscene, men vi har et godt samarbeide med flere arrangementssteder som f.eks. Kafe Kaffka.

Ta gjerne kontakt med oss, tidligere medlemmer eller andre tilknyttet jazzmiljøet i Gjøvik som kan ha gammelt materiell, bilder etc. som kan benyttes på våre nettsider.

 


Info til artister/band som ønsker å spille hos oss;

Jazzklubben har en liten, men grei, klubb PA type HK. Vi har en Soundcraft 12 kanal analog mikser med klang og 2 monitorkurser i tillegg divsere mikrofoner (Shure) og DI bokser. Vi har tilgang til et nytt flott Steinway & Son flygel (pr oktober 2017), Pearl Vision trommesett (5 trommer) med Zildian Erik Smith signatur symbaler samt en Ampeg basscombo.

Ved spesielle behov kan digital mikser med inntil 6 monitorkurser skaffes.